Waarom HypnoBirthing® ?

Voor het grootste deel van hun leven, zijn vrouwen overspoeld met de negatieve verhalen van andere vrouwen over bevallingservaringen. Iedereen, van moeders, zusters, tantes, nichten, vrienden en zelfs vreemden, hebben vrouwen elkaar verteld over de verschrikkingen van de bevalling. Ze zijn geconditioneerd om te geloven dat ondraaglijke pijn wordt geassocieerd met de geboorte en door dit voorval, houden vrouwen vandaag de dag een ongekende angst voor de bevalling. Deze angst veroorzaakt in hun lichaam spanning en stress. De spanning verhindert vrouwen vaak het eenvoudig uitvoeren van de normale, fysiologische functie van de bevalling. Het resultaat? Precies wat ze het meest gevreesd hadden; lange, pijnlijke, teleurstellende bevallingen die ze het liefst zo gauw mogelijk willen vergeten.

Via een eenvoudig programma van zelf-hypnose en educatie, leren vrouwen om emoties die gebonden zijn aan angst gebaseerde verhalen en verkeerde informatie, los te laten en zij worden geholpen om de geboorte te zien als normaal. Ze leren te vertrouwen dat hun lichaam weet hoe het hun baby in de wereld brengt in de rustige en zachtaardige manier die de natuur bedoeld heeft.

“My Dream is that every woman, everywhere, will know the joy of a truly safe, comfortable and satisfying birth for herself and her baby. One she will not need to forget”

– Marie Mongan